loading...

دومینیکا

بازدید : 29
يکشنبه 2 مرداد 1401 زمان : 11:00

سقف کاذب اغلب به عنوان طراحی داخلی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد که زیبایی خاصی به فضای داخلی ساختمان می بخشد. این سقف ها در انواع مختلفی از جمله خرگوشی، آلومینیومی، پی وی سی، شیشه ای و کامپوزیت موجود می باشند. در این مقاله ابتدا در مورد چیستی سقف کاذب و اجزای آن، سپس انواع و در نهایت کمی در مورد مزایای این نوع سقف ها را بیان می کنیم.

سقف کاذب به عنوان سازه ای معمولی در صنعت ساختمان و معماری زیر سقف اصلی نصب می شود و دارای انواع مختلفی از جمله سقف کاذب رابیتس، آکوستیک، پی وی سی، آلومینیوم و ... می باشد. انتخاب هر یک از این محصولات به کاربرد زیبایی-معماری آن و مزایای مورد نظر مانند جلوگیری از اتلاف صدا یا انرژی حرارتی بستگی دارد.

سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب یک عنصر معماری در صنعت ساختمان است که به عنوان پوشش زیر سقف سازه ای یا سقف اصلی ساختمان استفاده می شود. این سقف علاوه بر پوشش امکانات سقف اصلی، دارای پلان های دیگری از جمله پیشگیری از اتلاف انرژی و موارد مرتبط با زیبایی معماری داخلی نیز می باشد و از قسمت های مختلف میله، نبشی، گچ و ... تشکیل شده است که در ادامه به تحلیل آن می پردازیم.

قسمت های مختلف سقف کاذب:
سقف کاذب از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که بسته به نوع سقف و محل قرارگیری آن قسمت هایی به آن اضافه می شود. اگر بخواهیم پیچیده ترین سقف کاذب را در نظر بگیریم از شش قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:

میله های عمودی و افقی:

بسته به نوع سقف اصلی اعم از تیرچه بتنی و بلوکی یا تیرچه، میله های سایز 10 تا 12 به ترتیب به صورت عمودی در فاصله یک متری از یکدیگر نصب می شوند و یا به تیر جوش می شوند. در این حالت میلگردهای تقویت کننده که به فاصله یک متر از هم قرار دارند، سر آنها برای سهولت در نصب سقف کاذب خم می شود و میلگردهای تقویت کننده افقی در این قسمت در دو ردیف از راست و چپ به انتهای آرماتور عمودی متصل می شوند. میله ها و خودشان و شبکه ای از مستطیل های کوچک با ابعاد یکسان. البته گاهی می توان به جای میلگرد افقی از نبشی یا سپر استفاده کرد.نبشی: بین دیوار و سازه کلی سقف کاذب، نبشی به وسیله زره یا گچ به سقف کاذب متصل می شود.


ورق های آکوستیک:

ورق هایی به صورت تخته های چوبی، گچ و مقوا (مقوا دارای سوراخ منظم و به رنگ سفید است) برای عایق کاری و عایق صدا استفاده می شود.
چوب چهار بریده: این سازه به عنوان قسمتی قبل از ورق آکوستیک نصب می شود که از چوب برش خورده با ابعاد مشخص ساخته شده است. در دو مرحله چهارلایه چوب، در مرحله اول اتصال سیم به گوشه و در مرحله دوم با میخ به سری اول چوب می باشد. لازم به ذکر است این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر سقف کاذب از ورق فلزی آکوستیک باشد.
رابیتس: این سازه به صورت یک قطعه پیش گچ نصب می شود که از یک توری فلزی به صورت مشبک تشکیل شده و به این آرماتورهای افقی متصل می شود. لازم به ذکر است این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر گچ باشد و فاصله رابیتس تا سقف اصلی نباید زیاد باشد تا نمای سقف کاذب نامتعادل شود.

رندرینگ: برای گچ کاری از ملات و خاک برای نگه داشتن و عبور از سوراخ های رابیتس استفاده می شود و برای آخرین لایه های پوششی می توان از لایه های یونولیتیک یا قالب های گچ استفاده کرد.


انواع سقف کاذب و توليد كننده سقف كاذب
سقف های کاذب بسته به متغیرهایی مانند هزینه، شرایط اقلیمی، کاربردهای معماری و مصالح مورد استفاده انواع مختلفی دارند، اما از نظر سازه ای به دو نوع تقسیم می شوند: با عملیات تخریب. در ادامه به انواع سقف کاذب موجود در این دو سری پرداخته می شود.

سقف کاذب رابیتس و آستر
سقف کاذب رابیتس در سال های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.همانطور که گفته شد Rabitz یک ورق مش است که از طریق کابل های تقویت کننده به زیر شبکه متصل می شود. رابیتس به دو صورت خرگوش تخت (مورد استفاده در دهانه های کوچک) و خرگوش برجسته (مورد استفاده در دهانه های بزرگ) موجود است.

سقف کاذب آکوستیک
وقتی صحبت از فضاهای پر سر و صدا می شود، بدون شک بهترین پیشنهاد سقف CNC آکوستیک است. از سقف های کاذب آکوستیک برای ایجاد نوعی عایق صدا استفاده می شود. می توان آن را از مواد اولیه مانند ورقه های مقوا، دیوار خشک و پارچه تهیه کرد. این سقف ها برای استفاده در مکان های عمومی مانند سینما، سالن های کنفرانس که نیاز به عایق صدا دارند مناسب است. البته در جاهایی که اکو صدا بسیار مهم است مانند استودیو ضبط، علاوه بر ورق های آکوستیک، از فویل آلومینیومی یا فایبرگلاس استفاده می شود.

سقف کاذب پی وی سی
پی وی سی یکی از پرمصرف ترین مصالح در صنعت ساختمان است و دلیل استفاده از آن کم هزینه بودن و صرفه اقتصادی آن است و به دلیل مونتاژ سریع سرعت کار را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. یکی از مزایای آن زیبایی آن است که نمای ساختمان ها را بسیار جذاب و دلنشین می کند.


سقف کاذب آلومینیومی
در این سقف ها از آلومینیوم به صورت کاشی استفاده شده است که ابعاد آن ها سقف کاذب تایل 60 * 60 می باشد و همچنین می توانند مستطیل شکل باشند. سقف های کاذب آلومینیومی بیشتر در مکان هایی استفاده می شود که نیاز به دسترسی به سقف دارند. مکان هایی که از این نوع سقف استفاده می شود شامل آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، اتاق های انتظار فرودگاه و سایر اماکن عمومی می باشد.


سقف های کاذب از قطعات پیش ساخته گچ
این سقف های کاذب معمولاً آلومینیومی بوده و روی آلومینیوم گچ می کشند.استفاده از این نوع سقف مزایای مختلفی دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

این نوع سقف کاذب بسیار سبک است، بنابراین وزن تخمینی در هر متر مربع تقریباً 15 تا 18 کیلوگرم بوده است.
سرعت نصب این سقف ها بسیار بالاست.
استفاده از این نوع پوشش به تنظیم دما و رطوبت محیط کمک می کند.
هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند، تغییری در رنگ آنها ایجاد نمی شود.
قابل تعویض هستند.

سقف کاذب ترکیبی
اگر چند سقف کاذب را همزمان اجرا کنیم، خود را در برابر اشکال هندسی مختلف قرار خواهیم داد که به آنها سقف کاذب مختلط می گویند. استفاده از روش های مختلف اجرا در این نوع طراحی شکوه و زیبایی خاصی به فضای داخلی ساختمان ها می بخشد.


سقف کاذب گریلیوم
این ورق ها از ورق های آلومینیوم و آلیاژ ساخته شده اند. این سقف های کاذب به سقف های باز نیز معروف هستند. پس از اجرای این سقف ها، خانه ها به صورت مربع و مستطیل دیده می شوند که پیوسته در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. لطفا توجه داشته باشید که هیچ محافظی در داخل یا پشت این سقف ها وجود ندارد و به راحتی می توان پشت سقف ها را دید. به همین دلیل است که پشت بام ها به رنگ مشکی رنگ می شوند تا جلوه خوبی پیدا کنند.

آسمان خراش یا سقف کاذب مصور
این نوع سقف ها طرحی جدید برای تزیین دکوراسیون داخلی هستند. در واقع ترکیبی از سقف کاذب و سقف است که یکی از مزایای این سقف ها ضد زنگ بودن آنهاست. یکی از رایج ترین کاربردها در لابی هتل ها و مجتمع های مسکونی می باشد.

مزایای سقف کاذب
استفاده از سقف های کاذب امروزه بسیار رایج شده است و معماران از آن در طراحی های خود استفاده می کنند.این سقف ها در معماری توجه زیادی را به خود جلب کرده اند و به همین دلیل طراحان از آنها برای ایجاد فضایی زیبا و مطلوب در داخل منازل و اماکن عمومی استفاده می کنند. در این قسمت به برخی از مزایای استفاده از سقف کاذب اشاره می کنیم:

کاهش انتقال حرارت به داخل یا از ساختمان.
انتقال انرژی صوتی و عایق بندی ساختمان ها در ارتباط با صدا را به حداقل برسانید
در طراحی داخلی خانه فضایی زیبا و مدرن ایجاد کنید.
دسترسی آسان به تاسیسات زیرزمینی
طول عمر بالا و اجرای آسان.

تعداد صفحات : 0

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 10
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 14
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 92
  • بازدید ماه : 505
  • بازدید سال : 3651
  • بازدید کلی : 51520
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی